Heeft u last van Zilvervisjes of Papiervisjes? neem direct contact op.

Bestrijding van zilvervisjes of papiervisjes

Ongediertebestrijding Eemland in Amersfoort weet diverse behandelingen voor de bestrijding van zilvervisjes of papiervisjes. Dit ongedierte tast documenten foto`s schilderijen en boeken aan. En kan ernstige schade aanrichten in uw archief of boekenkast.Wij inspecteren allereerst altijd eerst de situatie alvorens wij overgaan tot bestrijding.

Om papiervisjes effectief te bestrijden behandelen wij bovendien altijd de gehele ruimte waar de papiervisjes zich bevinden, tenzij u aangeeft dat dit niet wenselijk is dan zullen wij dit met u overleggen.

 Wat u zelf kan doen om de papiervisjes populatie en infestatie tegen te gaan zijn zaken als: het oud papier niet op te slaan en tijdig te verwijderen. Ook het papier opslaan in hermetisch afgesloten plastic dozen kan een wezenlijk verschil maken in de groei van de papiervisjes populatie. Echter als de papiervisjes natuurlijk al in het papier zijn gevestigd dan is bestrijding van dit ongedierte nog wel nodig. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor een antwoord op uw vragen.

Specialist in het Bestrijden van Papiervisjes en Zilvervisjes

zilvervisjes bestrijding
Bestrijding van zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes of papiervisjes

In onze goed geïsoleerde woningen komt hoofdzakelijk het papiervisje voor. Zilvervisjes en papiervisjes lijken bovendien uiterlijk zeer goed op elkaar, zodat ze met het blote oog nauwelijks te onderscheiden zijn. Zilvervisjes houden van een hogere luchtvochtigheid ca. 75% en kunnen een relatieve luchtvochtigheid van minder dan 50% niet overleven. Zilvervisjes leven één tot twee jaar.

 

 Papiervisjes zijn ca. 15 mm groot en hebben 2 lange antennes op de kop en 3 aanhangsels aan de achterzijde en leven 6-8 jaar. De eitjes van de papiervisjes ontwikkelen zich bij een temperatuur boven de 20 graden en een luchtvochtigheid van 55 %. Zowel zilvervisjes als papiervisjes zijn lichtschuw en leven voornamelijk van koolhydraten, cellulose, zetmeel en suikers. Papiervisjes veroorzaken daarom veel schade aan papier, behang, boeken en niet te vergeten synthetisch materiaal. Naast de temperatuur zo laag mogelijk te houden, alle naden en kieren zo goed mogelijk te dichten, de luchtvochtigheid terug te brengen en zo veel mogelijk te ventileren kun je de ontwikkeling zo goed mogelijk afremmen. Wij hebben ons extra gespecialiseerd in de bestrijding van papiervisjes.

HEEFT U LAST VAN PAPIER- OF ZILVERVISJES?

Bel direct: 

06 47129425 

Heeft u vragen?

Neem Contact op

Bereikbaar van 08:00 – 22:00

U kunt ons ook een App sturen Klik op het icoon

Scroll naar boven
Scroll naar top