Heeft u last van Hoornaars? neem direct contact op.

Bestrijding van Hoornaars

Hoornaars zijn als het ware een grote broer van de wesp. Ook al is de hoornaar iets minder agressief dan zijn kleine broertje. De steek van een hoornaar wesp is aanzienlijk pijnlijker.

Ongediertebestrijding Eemland verzorgt de bestrijding van hoornaars in de regio Amersfoort, Hilversum en `t Gooi.

De hoornaar wesp is voornamelijk een jager van andere insecten. Echter zal hij ook aangetrokken worden door zoetige levensmiddelen.  
Deze plaagdieren hebben weinig natuurlijke vijanden vanwege hun pijnlijke steek. Daarom zal een hoornaar nest niet zo snel uit zich zelf verdwijnen. Wij hebben ons gespecialiseerd in een effectieve bestrijding van hoornaars. Hiervoor beschikken wij over de verplichte certificering, zodat u verzekerd bent van een juiste aanpak en 100% effectiviteit.

Wij hebben service en effectiviteit hoog in het vaandel staan.

Daarom bieden wij altijd aan dat wanneer er na 1 week nog activiteit in het nest is dat er een GRATIS nabehandeling wordt gedaan.  
Dat is onze 100% effectiviteit garantie.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor een antwoord op uw vragen.

Hoornaar bestrijden
hoornaar

Hoornaars en Wespen

De rug van de hoornaar is roodbruin getint met het achterlijf dat weer herkenbaar is van de wespen familie. De volwassen hoornaar kan 3,5 tot 4 cm groot worden. De Europese Hoornaar bouwt zijn nest vanaf mei en wordt meestal op enige hoogte geconstrueerd plaatsen als tussen dakpannen, hoge spouwmuren en boomholtes. Wanneer het hoornaar nest niet bestreden wordt kan het nest dakpannen bijvoorbeeld gaan verdrukken waardoor er naast de overlast van de wesp ook wateroverlast kan ontstaan.

Voor de hoornaar geldt dat de kop en het borststuk veel meer roodbruin tot donkerbruin zijn. Ook de poten van de hoornaar zijn roodbruin. Daarnaast is er ook verschil in grootte tussen de hoornaar en wesp. De werksters van een wesp zijn tussen de 10 en 15 mm groot, een gemiddeld mannetje (dar) meet 15 mm. Een hoornaar is groter dan een wesp. Zo zijn de werksters 17 tot 24 mm lang, darren 21 tot 28 mm en een hoornaar koningin kan zelfs 35 tot 40 mm groot worden. 

De nesten van de  hoornaar zijn aanzienlijk groter dan die van de wesp. Ook zijn ze veel agressiever: ze kunnen wel vijftig honingbijen per dag verschalken. Dat doen ze door in groepjes een bijennest aan te vallen. De monsterwespen omsingelen een nest en dringen naar binnen. Voor honingbijen is het bijna onmogelijk om zo’n aanval af te slaan.

Heeft u misschien overlast van Wespen?

Neem Contact op

Scroll naar boven