Heeft u last van Ratten? Neem direct contact op.

Bestrijding van Ratten

 
 

Ongediertebestrijding Eemland in Amersfoort verzorgt onder andere de bestrijding van ratten en knaagdieren in woningen en bedrijfspanden. Ratten en muizen zijn ongewenste gasten, omdat zij naast het overbrengen van ziektes ook kunnen knagen aan elektriciteitsleidingen, waardoor kortsluiting en zelfs brand kunnen ontstaan.

Deze plaagdieren dienen bestreden te worden, omdat zij zich snel kunnen vermeerderen. Wij hebben ons gespecialiseerd in een effectieve bestrijding van dit ongedierte. Hiervoor beschikken wij over de verplichte certificering, zodat u verzekerd bent van een juiste aanpak van uw knaagdierenprobleem.

Om u te beschermen tegen deze dieren voeren wij graag periodieke controles uit bij u op locatie. Bij het aantreffen van het ongedierte komen wij samen met u tot een plan van aanpak. Bestrijding van ratten doen wij altijd in overleg Graag adviseren wij ook over preventieve maatregelen op het gebied van bouwkundige aanpassingen, want voorkomen is beter dan genezen. Ook kunt u zelf er veel aan doen om het probleem te voorkomen. Een juiste hygiëne is belangrijk. Als muizen en ratten geen voedsel kunnen vinden, zullen zij hun heil elders zoeken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor een antwoord op uw vragen.

ongediertebestrijding eemland foto rat
Rattentoilet

Ratten Overlast

Ook ratten zijn een probleem. Niet alleen kunnen zij veel schade aanrichten door bijvoorbeeld elektriciteitskabels aan te vreten, ook vormen zij een gevaar voor de gezondheid. Ratten zijn berucht in het overbrengen van ziekten, denk hierbij aan, de ziekte van Weil, E Coli, TBC, en salmonella. Daarnaast vertonen Ratten, met name s’nachts, hun activiteiten, met alle geluidsoverlast van dien. Hierdoor is preventieve bestrijding van ratten erg belangrijk.

Wanneer Ratten zich bij u in huis, garage, schuur of bedrijfspand verschuilen, maken zij gebruik van een toilet. Hierdoor verspreiden zij een onaangename geur die ruikt naar ammonia of muskus.

Het is dus van groot belang om het ratten nest op te sporen en over te gaan tot actie.

Het ontstaan van een Rattenplaag kan deels beperkt worden door het goed wegbergen van etensresten. Als de ratten geen voedsel kunnen vinden, zullen zij snel hun heil ergens anders zoeken. Hygiëne is dus zeer belangrijk. Wij geven hierbij advies voor een preventieve bestrijding van ratten.

Om Ratten te mogen bestrijden zijn wij in het bezit van het certificaat IPM ( Intergrated Pest Management)

Heeft u misschien overlast van Muizen?

Herken de rat: 

Bruine rat

De bruine rat komt voor op plaatsen met voedselaanbod, o.a. in rioleringen, in en onder gebouwen. De bruine rat is grijsbruin met een vrij stompe snuit. Een volwassen rat is 22-30 cm lang en heeft een kale staart , 17-23 cm lang.

De bruine rat heeft gemiddeld 10 worpen per jaar van 7-10 jongen en is na 3 maanden geslachtsrijp. De rat is een alleseter die zich snel aanpast aan het voedselaanbod zoals : Granen, fruit, groente en zowel vlees als vis. De rat heeft dagelijks vocht nodig.

De uitwerpselen van de bruine rat zijn 2cm lang en 0,5cm dik. De rat is drager van ziektekiemen zoals Weil en paratyphus.

 

Zwarte rat

De zwarte rat verspreidt zich vanuit het zuiden verder het land in. De zwarte rat is blauwgrijs tot zwart, slank , grote kraalachtige ogen en grote oren. De volwassen rat is 14-23 cm lang en heeft een lange dunne staart van 17-25 cm. De zwarte rat heeft gemiddeld 6 worpen per jaar van 6-10 jongen, na 3 maanden zijn deze jongen geslachtsrijp. De zwarte rat komt voor In de directe omgeving van gebouwen. Meestal op zolder of onder het dak . De zwarte rat Is een alleseter met de voorkeur voor granen en meel. Hij is drager van ziektekiemen en is een bedreiging voor de volksgezondheid. Zwarte ratten bevuilen voedselvoorraden met hun uitwerpselen en urine.

(ex) Tamme rat of Labrat

De tamme rat kom je in het wild tegen door ontsnapte huisdieren. Deze rat heeft vaak een gekleurde kop met een streep over zijn rug. De volwassen mannen rat kan 23 tot 35 cm lang worden en heeft een lange dunne staart van 17-25 cm. de vrouwtjes worden vaak kleiner en worden doorgaans 14-26 cm.  De huisrat kan gemiddeld 6 worpen per jaar doen van 6-10 jongen, na 3 maanden zijn deze jongen geslachtsrijp. Deze rat blijft in de directe omgeving van gebouwen. zij zoeken graag kelders of schuiren uit als schuilplaats. De rat is een alleseter met de voorkeur voor granen. Hij is door zijn door gefokte geschiedenis erg gevoelig voor ziektekiemen en virussen en vormt daardoor een bedreiging voor de volksgezondheid. 

Waterrat of Woelrat

De Waterrat is een ernstig probleem in Nederland. Deze rat graaft zijn nest en holen in de waterkant van een sloot, vijver of rivier(tjes). Omdat deze ratten dus zwakke plekken in de oever maken, kan dit als gevolg hebben dat de borders, dijken of waterrand komen te verzakken. De waterrat, of ook wel woelrat genoemd, is moeilijk te verleiden met rattengif. Het formaat van de rat zorgt ervoor dat het veel gif moet binnen krijgen om effectief te zijn. Het werken met rattenvallen is dan optimaal. Heeft u last van deze ratten? Dan kan u met ons contact opnemen. 

De prijs voor ratten bestrijding is afhankelijk van het soort rat en de afmetingen van het terrein waar bestreden moet worden. 

Om de kosten van rattenbestrijding in kaart te krijgen kan u hieronder informatie aanvragen of direct bellen met onze specialist. 

 Bel : 06 47129425 

 

Neem Contact op

Scroll naar boven