Heeft u last van Muizen? Neem direct contact op.

Bestrijding van Muizen

Ongediertebestrijding Eemland in Amersfoort verzorgt onder andere de bestrijding van muizen in woningen en bedrijfspanden in de wijde omgeving van  t` Gooi, Hilversum, en Amersfoort.  Muizen zijn ongewenste gasten, omdat zij naast het overbrengen van ziektes en hun geur, ook kunnen knagen aan elektriciteitsleidingen, waardoor kortsluiting en zelfs brand kunnen ontstaan.

Deze plaagdieren dienen bestreden te worden, omdat zij zich snel kunnen vermeerderen. Wij hebben ons gespecialiseerd in een effectieve bestrijding van muizen. Hiervoor hebben wij over de verplichte certificering en expertise, om u veilig, effectief en snel van uw muizen overlast af te helpen. 

Wij raden aan om na de bestrijding van muizen nog periodieke controles uit te voeren bij u op locatie. Zodat de bron en de kern van het muizenprobleem opgelost wordt. Natuurlijk adviseren wij u ook over preventieve maatregelen op het gebied van bouwkundige aanpassingen om het ongedierte te weren, want voorkomen is beter dan genezen. Ook kunt u zelf er veel aan doen om het probleem te voorkomen. Een juiste hygiëne is belangrijk. Als muizen geen voedsel kunnen vinden, zullen zij ook niet verder terugkomen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor een antwoord op uw vragen

bosmuis ongediertebestrijding eemland

HEEFT U LAST VAN MUIZEN OF RATTEN?

Ratten en muizen zijn beesten die zich goed verstoppen. De muis is vaak ook overdag actief de rat is een nachtdier. Daardoor zal je ratten minder vaak tegenkomen als muizen. Toch kan u op de volgende dingen letten of u last heeft van ratten en muizen: 

  1. Uitwerpselen – Een muizen of rattenplaag herken je niet snel. Echter als u keutels (kleine zwarte pitten) aantreft in de voorraad kast, of besteklade of achter de bank, dan heeft u mogelijk last van muizen, zijn de keutels 1 cm of groter dan zijn deze van ratten en/of van spitsmuizen.
  2. Stank – De stank van ratten is net als die van muizen een sterke geur die je gelijk herkent. De geur van ammonia en muskus blijft vaak hangen in afgesloten ruimten dicht bij de nestplaats. Ideaal zijn dan keukenkastjes, kruipruimtes of schuren. Geeft uw eigen reuk het vermoeden dat uw huis of bedrijfsruimte door ratten of muizen bewoond wordt? Neem dan contact op met ons. 
  3. Kapotte Vuilniszakken – Een ander duidelijke kenmerk van een ratten of muizenplaag. Is dat dit ongedierte overal doorheen willen knagen om bij voedselresten te komen. Vuilniszakken zijn vaak een bron van kruimels en etensresten waar muizen en ratten graag naar op zoek gaan. 
  4. Geluiden – Ratten en muizen kunnen zich door de kleinste gaatjes wurmen. met hun nageltjes kunnen ze vaak makkelijk een verticale muur op lopen. Zo kunnen ratten en muizen zich in het plafond of onder de meest onbegrijpelijke plekken verstoppen. Dit gekruip geeft vaak een licht krassend geluid als u dat hoort staan wij voor u klaar om de nesten bij u op te sporen. 
  5. Viezigheid – Muizen en Ratten zijn beesten die hun sporen markeren met uitwerpselen en urine. Ze laten dan ook een spoor van bacteriën achter waar mensen flink ziek van kunnen worden. Wij bieden een 24-7 service om u te helpen. 
Bel direct: 

06 47129425 

voor de beste prijs en het oplossen van een muizen plaag.

Herken je muis: 

Huismuis

De rug van deze muis is lichtbruin tot donkergrijs. Volwassen muizen zijn 7-10 cm en hebben een dunne staart, even lang als hun lichaam. In huizen en gebouwen wordt de overlast meestal veroorzaakt door huismuizen. Deze muizen zijn alleseters met een voorkeur voor granen, noten,kaas, boter en producten met een hoog suikergehalte en zij passen zich zeer snel aan. Huismuizen kunnen ziektekiemen verspreiden en bevuilen voedselvoorraden. Een wijfje brengt meestal 6-10 worpen per jaar groot van 5 á 6 jongen. De draagtijd van deze muis is 3 weken en de zoogtijd is ook 3 weken . Na 2 maanden is de jonge muis weer geslachtsrijp.

Veldmuis

Een volwassen veldmuis is 9,5-12 cm . Zijn staart is circa een derde van zijn lichaamslengte. De veldmuis graaft in weilanden en in bermen. De veldmuis eet hoofdzakelijk graangewassen, bollen, aardappels, kool en wortels. Leeft in zelf gegraven gangenstelsels. De veldmuis wil in de winter wel naar binnen trekken. De veldmuis heeft 5-6 worpen per jaar van 5-6 jongen. De draagtijd is 3 weken en na 25 dagen zijn de jongen geslachtsrijp.

  

 

 

Bosmuis

Bosmuizen zijn licht tot donkerbruin en 7-10 cm lang, de buik is lichtkleurig. Een bosmuis heeft 2-4 worpen per jaar. De bosmuis eet groene plantendelen, noten, zaden, insecten en wormen. De bosmuis komt voor in bosranden met een dichte ondergroei en kunnen soms binnendringen in woningen, vaak in de kruipruimte. Bosmuizen kunnen goed graven, klimmen en springen tot 60 cm hoog. De nesten van bosmuizen en hun voorraadkamer zitten vaak tot 1 meter diep. Bosmuizen kunnen binnen een onaangename geur verspreiden.

 

Spitsmuis

Spitsmuizen zijn geen knaagdieren, maar leven hoofdzakelijk van insecten. Zij hebben een spitse snuit , maken vaak veel lawaai en verspreiden een onaangename geur. Spitsmuizen hebben een behaarde staart , die de helft tot 2/3 van de lichaamslengte heeft. Spitsmuizen hebben gemiddeld 2-4 worpen per jaar. De uitwerpselen van spitsmuizen zijn 3-4 mm lang en vaak aaneen geklonterd.

Neem Contact op

Scroll naar boven