Heeft u last van Mollen? Neem direct contact op.

Bestrijding van Mollen

Over het algemeen kun je de mol als een schadelijk dier zien. Toch is het in zekere zin ook een nuttig dier. Hij eet namelijk insecten, insectenlarven en soms zelfs muizen. Daardoor helpt hij mee mee om het biologische evenwicht te handhaven. Echter kunnen mollen in uw tuin verzakking aanrichten, door hun gangenstelsel en hierdoor ook de grasmatten aan te tasten/ vernielen.

Op Agrarisch grond kunnen de mollen verzakkingen op het land veroorzaken, waardoor het gras onvoldoende voeding en vocht krijgt. Wat weer leidt tot productie verlies van het gras. Ook kan er door de molshopen schade aangebracht worden bij het bewerken van het grasland met machines.

 

molshoop

Deskundig Oplossen van uw Mollenprobleem 

Twee tot 3 keer per dag zijn mollen actief en gaan dan de jachtritten door op zoek naar voedsel. De hoogste activiteit is ’s morgens rond 9 uur en in de middag rond 5 uur. De tijdsduur van het jagen is afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die de mol in de ritten aantreft.

Je kunt mollen het beste bestrijden in het najaar. In de winter is het vaak niet mogelijk door de vorst en in het voorjaar is het vaak te laat om verdere schade te voorkomen.

De paartijd van de mol begint, afhankelijk van de voorjaarstemperatuur, eind februari/ begin maart. Na een draagtijd van ongeveer 5 weken worden de jongen geboren in april/ mei. Er kunnen 2 tot 7 jongen per keer geworpen worden. Ongeveer 7 weken na de geboorte worden ze door de moeder mol uit haar territorium gejaagd. Eind juni is dit een periode van migratie en zal de mollen overlast toenemen.

Zoekt u iemand die u kan helpen bij mollen problematiek ? 

BEL: 06 47129425 

Wij lossen uw problemen op

Verschillende methodes van mollenbestrijding

 

Mollen bestrijding methode 1. 
Uitroken met koolstof monoxide

Deze methode gebruiken wij niet.  De methode van het uitroken van het gangen stelsel van de mol, is een methode waar wij liever geen gebruik van maken. Afgezien van de ecologische impact van deze methode gebeurd het nog wel eens dat de mol zijn gangen systeem verlaat en elders de grond in verdwijnt. Deze methode is relatief prijzig, kan meerdere sessies vereisen, en is niet gegarandeerd effectief. 

Mollen bestrijding methode 2. 
Mollenklemmen

Wij maken wel gebruik van mollen klemmen. Deze mollenklemmen worden in het gangensysteem van de mol ingegraven en toegedekt met bijvoorbeeld een bloempot. De klem staat op flinke spanning zodat het diertje zonder lijden wordt gedood. Vaak al na 1 nacht is uw tuin volledig mol vrij en is er minimale schade aan uw gazon. 
Het voordeel is dat deze methode 100% effectief is en er ook voor zorgt dat de mol niet terug kan komen.

 

Mollen bestrijding methode 3. 
verjagen met trillingen

De trilstang methode gebruiken wij niet. Deze manier van mollen verjagen vinden wij onvoldoende effectiviteit om uw mollen te verjagen. Dit trillingsignaal werk op zonne-energie en aangezien de mol s’nachts actief is is het van essentieel belang dat de accu voldoende energie heeft om de helenacht en dag te werken. Daarnaast zijn er vaak veel van deze units nodig om een normale tuin vrij van mollen te houden. 

Mollen bestrijding methode 4. 
Fosfor korrels

Het gebruik van fosfor korrels is een ecologisch schadelvrije manier om uw mollen te verwijderen. Fosfor tabletten worden in het gangenstelsel van de mol aangebracht en reageren langzaam met het vocht uit de grond. Hierdoor ontstaat een geurloos en voor mollen dodelijk gas. Dit gas maakt de mol sloom en slaapt rustig in. Zo heeft het diertje een zachte dood, en kan het stoffelijk overschot door de natuur her opgenomen worden.   

U kunt Zelf aangeven welke methode wij moeten gebruiken

Neem Contact op

Scroll naar boven