Houtworm bestrijden Amersfoort

Houtworm bestrijden Amersfoort

Boktor / Houtworm aantasting in uw woning of pand? Wat te doen?

Houtworm bestrijden Amersfoort | Ongediertebestrijding Eemland is gespecialiseerd in het opsporen van actieve houtborende insecten. Wanneer u boormeel of gaatjes aantreft in het hout dan kan het zo zijn dat het om een actieve houtworm of boktor gaat. Als u ons inschakelt voor het uitvoeren van een inspectie zal er gezocht worden naar uitvlieg openingen van de boktor of houtworm kever. Ook kijken wij naar de kleur van het boormeel. Is de kleur bruin/ licht bruin, dan spreken wij van een mogelijk oude aantasting. Dan is ons advies om een preventieve oppervlakte behandeling te laten uitvoeren. Zien wij een lichte kleur boormeel, dan spreken wij van een mogelijke verse aantasting. Ons advies zal dan zijn deze te laten behandelen door middel van een injectie en of oppervlakte behandeling. Tijdens de inspectie zal er ook gekeken worden naar bouwkundige gevolgen van de aantasting. Wanneer wij dit constateren volgt er een plan van aanpak. Dit houdt in dat er verschillende manieren zijn voor het bestrijden van houtborende insecten zoals: Oppervlakte behandeling en of injectie methode. Bij een actieve boktor aantasting zijn beide methodes aan te raden voor het behoud van uw houtconstructie. Leefwijze houtworm/ Boktor: * Ei * Larve * Pop * Kever

Schade door Houtworm of Boktor

De meeste schade zal aangericht worden in het larve stadium. Dit stadium kan afhankelijk van omstandigheden, temperaturen en droogte, 1 tot 6 jaar duren voordat de kever zich uit het hout vreet. Daar wij werken met bestrijdingsmiddelen die 10 jaar werkzaam zijn wordt de cyclus van 1 tot 6 jaar onderbroken doordat de kever zich door het gif vreet en dood gaat.
Bij het bestrijden van houtborende insecten, dient het hout onbehandeld te zijn zodat het bestrijdingsmiddel in het hout kan trekken. Zit er een laklaag of verflaag op het hout, dan zal dit eerst verwijdert moeten worden.
Ongediertebestrijding Eemland zet zich in om een houtworm of boktor aantasting zorgvuldig en duidelijk met u te bespreken en zal dan ook hierna een prijsopgave verstreken. Heeft u een woning of pand op het oog deze te kopen, maar twijfelt u over het bouwkundig rapport, ook dan kunt u ons inschakelen. Wij zullen altijd een onafhankelijke inspectie uitvoeren en kunnen een inspectierapport voor u opstellen.
Bij vragen naar de mogelijkheden zijn wij te bereiken via info@ongediertebestrijdingeemland.nl

Neem bij Houtworm en of Boktor overlast in Amersfoort direct contact met ons op via telefoonnummer: 0647129425 wij staan 24/7 voor u klaar. Heeft u vragen kunt u ons ook altijd even vrijblijvend contacteren.

Scroll naar boven